Alla inlägg under oktober 2010

Av Annie - 21 oktober 2010 21:15

Dewey Finn är en rockmusiker som vägrar ge upp sina rockstjärnedrömmar även om han kanske borde göra det. Typ nu.

Han bor hos sin alltför snälle vän Ned som är lärare och som givit upp sin rockstjärnedröm till förmån för en obehaglig flickvän.

Efter att ha blivit sparkad från sitt band utger sig Dewey för att vara Ned när en skola ringer och vill ge Ned ett vikariat.

För hur svårt kan det vara att lära ut saker till barn?

Istället för att lära ut matte och predika om perfekt uppförande lär Dewey barnen att spela Rock n' Roll och "Stick it to the man".


Det var här jag blev kär i Jack Black. Ja, jag vet att han är ful och gammal men jag menar kär i hans personlighet och skådespelartalang. Manuset är skrivet speciellt för honom, vilket märks, ingen annan hade kunnat göra rollen så bra.

Det jag älskar mest med den här filmen är hur barnen som tvingats till perfektion hela sitt liv får släppa loss och visa att man faktiskt kan vara duktig i skolan och ha kul på samma gång.

Den rabiata rektorn som lider av lika mycket prestationsångest som barnen är ett fint kompliment till handlingen.

Ännu en film som jag har sett oräkneliga gånger.


5 av 5 trumpinnar

Av Annie - 20 oktober 2010 21:50

Idag har det varit min dag i Exeter. Jag gick på yogan vilket nu i efterhand känns som en dum idé för jag mår ganska mycket sämre. Frågade min värdmamma vad hon skulle ha gjort och när hon sa att det nog skulle vara bra för mig, hon är ju trots allt fru till en doktor, så lyssnade jag på hennes råd. Sisådär kanske.

Hur som haver. Familjen var iväg och jagade idag så jag började min dag med att göra iordning deras hästar tillsammans med den stora flickan.

När jag kom till Exeter så gick jag till yogan och efter det så gick jag på sko och tjocktröje jakt.

Jag hittade inga skor men hittade ett par jeans och två tröjor på secondhand, alltihop gick på 8,40pund vilket jag tycker var ett ganska bra köp. Jag gillar secondhand, om man har tid att leta. Vilket jag hade idag.

Lånade en ny serie på biblioteket och två böcker. Ska titta på ett avsnitt och äta ett äpple sen.

Av Annie - 19 oktober 2010 21:43

13 dagar tills jag får efterlängtat besök ifrån Sverige. Mamma, pappa, lillebror och Alex. Kommer bli så otroligt härligt!


Igår var jag sjuk och låg i sängen hela dagen men idag tror jag inte att jag ska svimma när jag står upp så idag har jag jobbat.

Fixat frukost, ungarna har ju lov så jag var mätt och klar långt innan dom ramlat ur sina sängar. Tvättat, jag förstår inte hur det kan finnas så mycket smuts tvätt, ja vi är 6 personer men ändå, någon gång måste det ju bara ta slut. Dock var den dagen inte idag.

Torkat ur kylskåpen, ja i plural, putsat ponnyträns och sadlar. Ännu en sådan sak som aldrig tar slut.

På min lediga tid läste jag och hoppade över min promenad eftersom det regnade.

Eftermiddags passet började med att tömköra de bägge stora hästarna så att mamman som inte kan sitta ner, hon ramlade av sin häst och slog i ändalykten, skulle slippa trava dom och bara kunde galoppera i lättsits. Någon stans mellan tömkörningen och att ta hand om hästen när den var klar lyckades jag få i mig lite kvällsmat och förhindra ett matkrig som hotade att bryta ut.

Avslutade min hyfsat trevliga dag med att städa upp kaoset i köket.

Ja just det, på lunchen fick vi glass med chokladsås gjord på Mars som efterrätt. När jag såg att dom smälte ner mumsiga choklad så tänkte jag att dom var alldeles från vettet men det var riktigt gott!

Som tur är så har jag ett litet gottisförråd på mitt rum för svaga stunder som inhandlats på Poundland, där allt kostar 1pund. Super nice!


Av Annie - 19 oktober 2010 16:43

Detta kan man läsa på bokens baksida(har översatt det från engelska så jag ber om ursäkt för eventuella konstigheter):

Roxy skakade av rädlsa.

Hon tog ett djupt andetag.

Hon tänkte inte låta rädslan ta över. Hon kunde inte.

Hon hade allt för mycket att förlora.

 

Roxy är vild, okontrollerbar. Hon hatar sina föräldrar - och sin skenheliga lillasyster. Hennes enda tröst är hennes lika vilda kompisar.

Så kommer den där kvällen på det där partyt, då hon låter den där pojken kyssa henne och mer... och Roxy blir gravid.

Hon berättar inte för sin familj utan rymmer till London.

I London hittas hon av Mr och Mrs Dyce. Dom är sympatiska och lovar henne en väg ur problemen.

Dom tar henne till en behaglig plats, tillsammans med andra flickor i samma sits, där de tar hand om henne och hennes ofödda barn.

Men till slut upptäcker Roxy den mörka sanningen bakom det utåt så vänliga paret Dyce...


Tjosan hoppsan vad den här boken var spännande! Nästan jobbigt spännande.

Efter att ha läst bokbeskrivningen så vet man ju att det ska komma något obehagligt så man väntar hela tiden på att det ska dyka upp. Trots att det kanske hade kunnat förstöra boken så gör det inte det utan det gör den nästan ännu mer gripande för man kan bara inte lägga ner den innan man vet vad det är som är så hemskt.

Så klart så väcker boken bebis-tankar. Tänk om det hade varit jag som stått där med stor mage. Vad hade jag gjort? osv. Det jag mest tänkte på var modersinstinkten. Där är en kraft man inte vill bråka med i första taget! Man ska akta sig för att komma mellan en björnhona och hennes ungar men man ska nog baske mig akta sig för att komma mellan en 14årig vilde och hennes unge med. Eller vilken mamma som helst för den delen.

Boken är skriven på ett mycket bra sätt, lätt att hänga med och bra språk.


4 av 5 nappflaskor

Av Annie - 18 oktober 2010 17:26

Familjen Ohlsson bor i en skokartong i stan och längtar ut till landet. När mamma Astrid läser om ett hus som uthyres på landet så åker de genast iväg och tittar.

På grund av olika omständigheter kommer de hem inte med nycklarna till ett stort hus utan med nycklarna till ett enormt slott.

Det råkar vara så att slottet är bebott av spöken som gör allt för att bli av med familjen. Vilket inte visar sig vara så lätt som de först trodde.


Detta är ett av världens 7 underverk! Den bästa julkalendern någonsin!

Något som kanske kan vara en pinsamm åkomma eller en stor bragd är att jag kan alla repliker i hela filmen. Jo, det är sant. Bara sätt igång med en så kan jag fortsätta med resten i evigheter.

Ingen jul är komplett utan Mysteriet på Greveholm och så fort det blir 1:a december här borta i England så ska jag se det första avsnittet.

Jul på riktigt stavas Greveholm.


5 av 5 räkmackor med marmelad

Av Annie - 18 oktober 2010 17:02

Tänk att byta kropp med sin mamma. Ganska skrämmande eller hur? Det är precis vad som händer med Anna och hennes kontrollerande psykolog mamma.

Anna måste hantera mammans alla mer eller mindre galna patienter, ett stundande bröllop med en man som Anna inte har några höga tankar om och alla tusen saker som familjen lyckas ställa till.

Mamman, fast i sin tonåriga dotters kropp tvingas ta sig igenom high school, igen, spela gitarr på en konsert och försöka att inte skaffa en pojkvän till sin dotter.


Detta är en av mina absoluta favoritfilmer, jag har sett den så otroligt många gånger att jag nästan kan alla repliker utantill. Den är hysteriskt rolig och jag älskar alla karaktärerna, Annas störiga lillebror och hennes halvdöva morfar är underbara!

Sen kan man ju inte frånkomma faktumet att Anna är snygg, en ung och oknarkad Lindsay Lohan, kan spela gitarr och vågar vara annorlunda. Karaktären Anna var min största förebild mycket länge och ja, jag färgade mitt hår i samma färg som hennes.


5 av 5 rosa plektrum

Av Annie - 17 oktober 2010 20:25

Idag har jag varit i Exeter och träffat Emma. Det var meningen att vi skulle gå på bio men det gick bara skitfilmer så då tänkte vi att vi skulle äta på thairestaurang men dom var stängda. Så det blev pizza istället, mycket god pizza måste jag säga.

På bussen på vägen in till Exeter var det en unge som kräktes på andra sidan gången. Så fruktansvärt äckligt. Jag förstår att han kräkte, vägen går zick zack och upp och ner hela tiden och busschaförerna kör som tattare. Vad jag dock inte förstår är hur föräldrarna kunde låta honom spela gameboy när dom vet att han blir åksjuk, det var uppenbarligen inte första gången som det hände eftersom dom hade påsar och våtservetter med sig.

Vi hade jätte trevligt, det är så skönt att prata svenska! Vi babblade hela tiden.

Mår som en överkörd bäver så jag ska gå och lägga mig nu.

Av Annie - 17 oktober 2010 20:15

Stenhårt och iskallt handlar om Rickards 20 år i Texas fängelse, där han skickades runt mellan olika anstalter efter att ha mördat en man som våldfört sig på hans dotter. Boken beskriver vardagen som fånge och Rickards eviga kamp med myndigheterna för att få avtjäna sitt straff i Sverige.


Stenhårt och iskallt är en väldigt bra titel på den här boken för det är precis så den är. Alla otrevligheter som utspelar sig inom ett fängelses väggar beskrivs utan krusiduller och man växlar mellan sympati och en hård obehaglig känsla av att vissa som sitter där faktiskt förtjänar det.

Att få höra om fängelsesystemet av en som faktiskt suttit i fängelse och upplevt allt som systemet innebär är väldigt lärorikt och även om boken inte precis är jätte rolig så var den mycket intressant. Respekten för någon som suttit i fängelse i Texas och kommit där i från med livet i behåll har vuxit, ett brott är så klart alltid ett brott och för det förtjänar ingen respekt men att ha utstått det som många fångar får utstå är ganska respektingivande.

Fångvaktarna är en art för sig själva, vissa grymma och obarmhärtiga medan andra är trevliga och hjälpsamma. Vissa vill man ge en spark i baken och vissa vill man ge en medalj.

Detta är en historia som är obehagligt lärorik.


3 av 5 bomullssäckar

Ovido - Quiz & Flashcards