Alla inlägg under oktober 2010

Av Annie - 16 oktober 2010 20:52

Idag är en sån dag, en trasslig hårdag. Helg. När man inte behöver borsta håret för att man inte orkar.

Dock har jag inte varit ledig, jag har varit barnvakt åt den lilla flickan.

Vi har spelat Snap! Donkey och Monopol. Klättrat i träd och annat skoj.

Jobbade inte så länge, 9 till typ 2, så det har inte direkt varit jobbigt.

Något som dock är jobbigt är hur spännande Dollhouse är! Jag kan inte sluta titta, är helt besatt. Har snart sett en hel säsong på 3 dagar. Och jag har jobbat alla de 3 dagarna. Lite nördvarning ja jag vet.

Vi tog en kvällspromenad hela familjen ikväll, dock så var det bara jag och pojken som gick. De andra red och cyklade. Pojken sprang mest hela tiden så det var tekniskt sätt bara jag som promenerade. Men det var soligt och fint så det var skönt.

Ska kolla upp busstider till imorgon och sen ska jag bada och kolla på ännu mer Dollhouse.

Imorgon ska jag till Exeter och träffa Emma, vi ska troligtvis äta thaimat och prata svenska så mycket vi bara orkar.

Av Annie - 16 oktober 2010 20:45

Detta hittade jag på adlibris.com:

I den lilla staden Rain Valley händer sällan något - ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig. 
Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.
Rykten sprids snart om "vargflickan" och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?...


Jag vet inte riktigt var jag hittade denna boken, kan det vara mammas från början? Hur som haver, nu bor den i min bokhylla och jag har läst den två gånger. Ja, så bra är den.

Jag råkar ju ha en liten fascination av barnpsykologi så det är en bok som passar mig som handen i handsken.

Historien är mycket spännande och ibland får man gåshud. Hjärtat blöder för Alice och för hur hårt Julia anstränger sig för den lilla flickan när ingen annan gör det. Ännu en bok om den hemska världen vi lever i, hopp och kärlek.

Det är en bok som inte lämnar någon oberörd. Jag lånade ut den till min pojkvän som är en stark motståndare till böcker och han tyckte att den var jätte bra och har aldrig läst ut en bok så fort. Det måste ju vara ett bra betyg.


5 av 5 vargungar

Av Annie - 15 oktober 2010 22:00

Så där. Då var det helg.

Jag jobbar visserligen imorgon men helgerna brukar vara ganska lugna, blir en hel del spelande med den lilla flickan dock.

Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat lite till. Tappade räkningen på hur många maskiner det blev, det är otroligt vad barn kan smutsa ner sig och allt runt omkring!

Förutom tvättandet så har jag tömkört Charles och longerat Rebel. Charles var jätte duktig, han mår nog bra av all gymnastik han får när jag tömkör, lite annat än vad han är van vid. Han har börjat fatta det hela nu, söker sig själv framåt, neråt och lyssnar bättre på mina komandon. Dock kan han vara ganska seg så det är bra med en långpisk. Det gjorde ont i själen att longera Rebel, det går emot hela min självbild att syssla med en sådan fruktansvärd motionsform men jag har inte vågat säga emot mammans hästinstruktioner ännu. Kanske jag borde... Men oj vad jobbigt det skulle bli om hon blir arg och jag har ju lite svårt att hålla igen när jag väl släpper ut mitt missnöje. Får fundera på det...

Mycket mer än det har det inte blivit idag. Jo jag har tittat på en massa Dollhouse avsnitt, det är sjukt bra, och promenerat en sväng.

Hade tänkt ta ett skönt långt fredagsbad ikväll men jag glömde sätta på varmvattengrejen så det blev ett kort ganska obehagligt bad i halvljummet vatten.

Efter att jag har kollat så mamma lever och frågat henne om hon vet varför Svenska ambassaden har skickat ett mycket underligt brev om mitt körkort så ska jag poppa popcorn och kolla på ännu mer Dollhouse. Är lite rädd att boxen inte kommer räcka så länge...

Av Annie - 15 oktober 2010 15:46

Terry och Oliver hittar en ingång till ett hemligt land som kallas för Landet innanför, det ligger innanför vårt egna land och dit har alla de som inte passar in utanför flytt. Landet innanför är fullt av tomtar, troll, häxor, älvor och människor som inte kännt sig hemma i vår värld.

Terry och Oliver möter Sabrina som ska ge sig ut på ett räddningsuppdag efter sin lillebror och de bestämmer sig för att följa med henne och hennes vän Vollmar som är av tomteätt. Med sig har de också trollungen Fille som Sabrinas lillebror blev utbytt mot.

De får se många märkliga saker och träffar på många märkliga figurer men ett äventyr får dom, ibland blir det dock lite för äventyrligt .


Hur många gånger jag har läst den här boken vet jag inte, väldigt många i alla fall men varje gång jag läser den så kommer det upp något som jag hade glömt och historien verkar ny igen. Detta var min första bok som var åt fantasy-hållet och den fick mig helt insnöad på allt vad tomtar och troll heter.

Den är för lite yngre läsare, 10-12 kanske, så den passar ju inte alla men den är helt underbar. Den har ett ljus på något vis, ja jag vet att jag låter besatt, som förtrollar läsaren och tar dig med in i de djupa skogarna.

Detta är ren och skär nostalgi för mig. Från när min bokplöjar karriär började. Jag läste den här boken långt efter läggdags, när mamma och pappa kom och sa godnatt släckte jag lampan och vred bort den för att dom inte skulle kunna känna att den var varm, när dom hade gått fortsatte jag att läsa tills ögonen föll ihop och sen gick jag genom skoldagen som en zombie men oj vad det var värt det!

Världens bästa present till någon i 10-12års åldern som gillar att läsa, eller till den som inte gillar att läsa för att väcka bokintresset.


5 av 5 svanstippar


Fler titlar i serien:

Mahognyögat

Kopparnyckeln

Kristallbalongen

Fågelhjärtat

Av Annie - 14 oktober 2010 20:57

Jag som trodde att igår var kallt fick en obehaglig överraskning idag. Det är så kallt att det gör ont i kroppen.

När jag var ute och gick så fick jag ha mössa och vantar på mig för att överleva i kylan. Det är sjukt jobbigt att frysa en hel dag. Min kropp värker och jag är helt slut, vaknade halv 3 i natt av ett jätte konstigt ljud i en av mina väggar. Det höll på hur länge som helst så jag sov inte så bra.

I dagens kyla så har jag gjort rent träns, min hand höll på att förfrysa, tvättat och en massa andra saker. Förutom kylan så har det varit en bra dag.

På min lilla promenad passade jag på att gå ner till det Bed and Breakfast som ligger längre ner på vår väg och boka ett rum till mamma, pappa och lillebror. Det är en mycket speciell dam som har det, hon pratar så enormt mycket. Man förstår typ vartannat ord för hon pratar så fort och skrattar hela tiden. Det enda jag kan tänka på så fort jag ser henne är Little Britian, världens bästa humorprogram, det är verkligen jätte svårt att inte skratta när man pratar med henne.

Mina ögon ramlar snart ihop så jag ska gå och tina mig i ett varmt bad och sen sova.

Av Annie - 14 oktober 2010 17:00


Denna boken handlar om Lina, 15 år, som bor i en stad i Sverige och ljuger om allting hela tiden. När hon skriver i sin kvällsbok måste hon dock tala sanning. Hon har kompisar som hon egentligen inte gillar, en pojkvän hon inte är kär i och ett tråkigt och tilltrasslat liv.

Då ser hon honom. Och blir kär. Fast hon absolut inte kan och inte får vara kär i honom så är hon det.

Läs om en 15 årig tjejs kamp för att passa in och hur otroligt gärna hon skulle vilja sticka ut.


Detta är alltså både den första boken om Lina och uppföljaren i samma utgåva.

Jag helt enkelt bara älskar den här boken! Det är alla tjejers bästa vän. Det finns så mycket igenkänning i den, man vet hur hon känner och har någon gång kännt precis likadant. Man fylls av förståelse för Lina och för sig själv på samma gång.

Jag läste den när jag var sisådär 15 första gången och jag kan ju säga att jag har läst den ett par gånger till sedan dess. Den för med sig någon slags underbar känsla av nostalgi, högstadienostalgi som man absolut inte vill tänka på men samtidigt längtar efter att minnas.

Ni som inte har läst den och är 15, gör det! Den kommer ge dig förtroende för dig själv och känslan att du kan klara allt.

Ni som inte har läst den och passerat 15, gör det ändå! Det är som en tidsmaskin och inom ett ögonblick är du tillbaka i din högstadieklass och spanar på din hemliga kärlek.


5 av 5 hockeytrunkar

Av Annie - 13 oktober 2010 21:49

Onsdag idag då alltså. En fin dag. Kall men riktigt fin.

Yogan var härlig, jag tycker bättre om det för varje gång men det är lite pinsamt när de gamla tanterna är vigare än vad jag är. Men det låtsas vi inte om.

Eftersom det var så kallt så köpte jag en mössa och vantar, creamfärgade, mjuka och härliga. Köpte också en ny pyjamas eftersom jag insåg att jag behöver ju ha en medan jag tvättar mina söta apor. Det var en massa rea överallt, något slags "half term" relaterat, barnen har två veckors ledighet från kommande måndag och frammåt. Jag hittade alldeles för mycket som jag ville ha, gör man inte alltid det? Men jag köpte en tröja, löst sittande och vit med grå ränder och ett par "jeggings". Tillsammans kostade det 12pund på StoreTwentyOne. Jag gillar den affären, dom har ganska mycket fint.

Såg en massa fina kängor, precis sådana jag letar efter. Dock är de som är bra i pris gjorda i fejkskinn som inte alls är varmt på vintern så jag får vänta tills jag har sparat ihop till ett par riktiga läder.

Lånade 3 böcker och en box på biblioteket, kunde inte bestämma mig så jag var säkert där i en halvtimme och snurrade runt.


Nu ska jag se mitt sista Ugly Betty avsnitt och sen sova.

Av Annie - 13 oktober 2010 21:45

Robert Langdon, professor i religiös symbolik väcks mitt i natten av ett mycket underligt samtal, han åker till Schweis där en forskare har blivit brutalt mördad och där han hittar ett märke efter Illuminati som är en mäktig mytomspunnen underjordisk rörelse. Där efter följer en adrenalinpumpande jakt på mördaren som leder Langdon och den mördade forskarens dotter Vittoria genom hela Rom. Som om det inte var nog med mördarens framfart så har Illuminati lyckats stjäla ett mycket farligt ämne som kan spränga hela Vatikanen, vilket vara Illuminatis slutgiltiga mål.


Helt ärligt en av de mest spännande böckerna jag någonsin läst. Läste den under semestern på Creta och det var bara när den otroliga hettan tvingade ner mig i poolen som jag kunde lägga den ifrån mig.

Historien är otroligt komplex och man blir som besatt av tanken att förstå vad de olika symbolerna betyder och att hitta mördaren. Medan man läser känner man sig som en expert på både Illuminati och den Katolska kyrkan, vilket jag verkligen inte är men det var ju kul att känna sig otroligt smart för en gångs skull.

Alla som gillar spännande böcker och inte är rädda för lite brutala mord borde läsa denna boken!


5 av 5 pentagram

Ovido - Quiz & Flashcards